Winterbanden

Winterbanden zijn speciaal samengesteld voor de winterse omstandigheden op de weg. Daarom hebben winterbanden meer grip dan zomerbanden in de winter en zijn hierdoor veiliger. Zodra het 7 graden Celsius of lager is, krijgen winterbanden de voorkeur doordat het rubber van winterbanden zachter blijft bij lage temperaturen. Dankzij deze eigenschap kunt u rekenen op de beste wegligging bij ijzel, sneeuw en nattere omstandigheden.

Naast dat het rubber anders is samengesteld, is het profiel van winterbanden anders dan die van zomerbanden; een winterband heeft afvoerkanalen naar de zijkant van de band en het profiel is opgebouwd uit blokjes. Ook is het profiel dieper dan bij zomerbanden.

Voordelen winterbanden:

  • Meer grip bij winterse omstandigheden
  • Betere afvoer van water en sneeuw
  • Korte remweg bij temperaturen onder de 7 graden Celsius
  • In de meeste maten verkrijgbaar

Naast dat winterbanden verschillen van zomerbanden en all season banden, verschillen winterbanden onderling ook van elkaar. Zo kunt u winterbanden van verschillende merken kopen, maar verschillen ze ook in het geluid dat ze produceren, in het effect dat ze hebben op het verbruik van uw auto, in het maximale draagvermogen en in de maximale snelheid die ermee gereden kan worden. Dit wordt dan ook per winterband duidelijk aangegeven met behulp van verschillende labels.

Vind u het belangrijk dat uw band stil is of juist zo min mogelijk bijdraagt aan een hoger verbruik? De keuze voor een winterband is hierdoor persoonlijk en per auto verschillend.

Er zijn tevens gebruikte sets winterbanden te koop.

Indien gewenst kunnen uw banden in onze opslag geplaatst worden tegen een scherp tarief.